събота, 4 юли 2009 г.

The Proposal / Предложението (2009)



Да обърнем повече внимание на Предложението. Откакто видях трейлъра му в youtube нямах търпение да гледам филма - дори си го свалих и периодично си го пусках (това за трейлъра). В Бургас, разбира се, все още не е дошъл - но аз имах пътуване до София и малко свободн време там :D
Лято е. Започва бълването на романтични комедии от Холивуд. Има някои, които ми звучат доста любопитно и някои, които ще подмина. Стартът им обаче е добър. И как няма, със Сандра Бълок и Раян Рейнълдс в главните роли.
Маргарет (Бълок) е деспотична бизнесдама, мениджър на издателско дружество. От недоглеждане обаче те оставя визата си да изтече и трябва да бъде депортирана в Канада, а работата й - да й бъде отнета. Спасението е само едно: брак. А най-удобен и лесен за манипулиране, поне на пръв поглед, е нейният верен асистент Андрю (Рейнълдс). Предстои им да докажат пред властите, че бракът им не е просто по "сметка", както и да преживеят един уикенд със семейството на Андрю. И тогава се случва недотам непредвидимото.
Не, комедията не е нищо ново под слънцето, хуморът не е новаторски, НО(!) Има ли изобщо лош филм с Бълок? Присъствието й на екрана е завладяващо, допълнено великолепно от младата кръв на Рейнълдс и от второстепенните герои (главно семейството), които изобщо не са за подценяване.
Филм, в който романтиката разцъфтява, макар това да изглежда на пръв поглед невъзможно, в който героите попадат в незабавни за тях, но страшно забавни за нас ситуации не е нищо ново. Но това, в случая, не е лоша черта. Нека любовта възтържествува. Нека всичко е поне за малко по-семпло, отколкото е по принцип.
Голата сцена ми е фаворит, естествено, беше неочаквана и уникално забавна. Както и тази на поляната с бабата. Отидете и ги вижте. Гарантирам два часа добро настроение.

edit: Между другото, не забелязвате ли прилика между този плакат и този на Отново на 17? :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар